Aanleverinformatie

Aanleveren

Voor het aanleveren van bestanden tbv fotografische afdrukken dient u erop te letten dat deze worden opgenomen en aan Qpics verzonden als Jpeg/sRGB bestand.

Uw bestanden worden qua beeldverhouding / maat  ‘geprint zoals aangeleverd’. Dus bij de met een DSLR opgenomen schoolfotoserie ontvangt u de portretafdrukken op formaat 13/19 zodat u ‘het volledige bestand/beeld’ behoudt.

Omdat ons ultramoderne printerpark bij het afdrukken met plm 2 % ‘beeldoverlap’ print, zal er altijd sprake zijn van licht beeldverlies aan de randen.

Schoolfotografie geschiedt over het algemeen onder geconditioneerde omstandigheden; d.w.z. met een goede flitsinstallatie en een vaste lampopstelling.  Qpics adviseert u  ten zeerste werken met een door u op de camera ingestelde ‘custom white-balance’  (eigen witbalans), daar het werken met een automatische witbalans mogelijk wisselende resultaten  zal opleveren.  Betreft het een reportage-achtig opgenomen schoolfoto-serie met een ‘on-camera flitser’, dan is uiteraard geen eigen witbalans van belang.  Genoemde criteria gelden uiteraard ook voor de groepsfoto’s.

Qpics biedt uiteraard de mogelijkheid om uw bestanden als zwart-wit afdruk te laten finishen. Hierbij kunt u de bestanden zelf omzetten naar zwart-wit, of aanleveren als kleurbestand en vervolgens ‘zwart-wit’ aanvinken tijdens het bestellen.

Naar keus kunnen school – en/of groepsfoto’s in lustre of glossy finishing worden besteld.

 

Beeldoptimalisatie

Tijdens de bestelprocedure kunt u na het invullen van uw naam en adresgegevens aanvinken of u uw foto’s in de order wilt laten afdrukken met “Beeldoptimalisatie”.

Als u dit aanvinkt, worden uw foto’s automatisch in bepaalde mate gecorrigeerd op dekking, contrast en kleur.

Deze correctie zorgt er voor dat kleurdominanten en contrastverschillen worden geoptimaliseerd, waardoor uw afdrukken qua kwaliteit dicht bij elkaar komen te liggen.

Voor opnamen die onder geconditioneerde lichtomstandigheden zijn gemaakt kunt u deze optimalisatie beter uit laten.