Print-to-Plate - Wat is dat?

‘Print to Plate’  is een uitdrukking waarmee we aangeven dat Qpics in staat is om beelden rechtstreeks op plaatmaterialen te printen.

Met gebruikmaking van de modernste machines is het lab in staat om met speciale UV-inkt beelden te printen op diverse plaatmaterialen tbv display aan de muur.

De supertrendy, strakke en moderne uitstraling van onze Print to Plate afwerking geeft uw opnames absoluut een extra dimensie en maakt ze eye-catching in elke omgeving. Zowel voor de particuliere als zakelijke markt onderscheidend, opvallend, succesvol.


De materialen:

Di-bond: 

Een sandwich-plaatmateriaal welke bestaat uit diverse lagen en materiaaltypes. Aan de buitenzijden (voor- en achterzijde) een dunne laag aluminium voorzien van een witte lakkleur. De kern wordt gevormd door een stevige kunststofplaat. Hierdoor ontstaat een strakke, vormvaste en fraaie basis voor de afbeelding.

Qpics biedt voor Di-Bond de keus uit de Expo-Line en Pro-line

De Expo-Line is voordeliger geprijsd en wordt voorzien van plat ophangsysteem.
Bij de Pro-Line worden de platen aan de achterzijde voorzien van een van een 4-zijdig aluminium frame, waardoor de foto ogenschijnlijk een 1,5/2 cm voor de muur komt ‘te zweven’.

 

Geborsteld aluminium:

Ook hierbij is sprake van een sandwich van drie lagen zoals bij Di-bond. Echter de voorzijde heeft een blanke aluminiumplaat welke door middel van een speciale borsteltechniek een stoere uitstraling heeft welke als basis kan dienen voor een eigentijdse weergave van de afbeelding.

Bij dit materiaal is er keuze uit meerdere opties qua druk-techniek;

1        De afbeelding wordt zonder een ‘wit basis’ inktlaagje gedrukt op het plaatmateriaal, waardoor de stoere aluminium materiaalweergave nog steeds door het beeld heen goed zichtbaar blijft in de lichte partijen en het geheel een high-tech uitstraling krijgt.
(in het prijsoverzicht aangegeven in de tabel ‘geborsteld aluminium 3 mm transp’)

2        Het beeld wordt afgedrukt zonder een ‘wit basis’ inktlaagje onder het beeld, waardoor de stoere aluminium materiaalweergave nog steeds door het beeld heen goed zichtbaar blijft en het geheel een high-tech uitstraling krijgt. .Echter het beeld wordt gecentreerd afgedrukt met een vrije ruimte van 10% van de kortste lengte (dus afhankelijk van plaatformaat) rondom de afbeelding, waardoor het geborsteld aluminium als passe-partout gaat functioneren.
(in het prijsoverzicht aangegeven in de tabel ‘geborsteld aluminium transp + Pptout’)

3        Het beeld wordt afgedrukt met een ‘wit basis’ inktlaagje onder het beeld, waardoor de afdruk er krachtig en doortekend uit zal zien . Echter het beeld wordt gecentreerd afgedrukt met een vrije ruimte van 10% van de kortste lengte (dus afhankelijk van plaatformaat) rondom de afbeelding, waardoor het geborsteld aluminium als passe-partout gaat functioneren.
(in het prijsoverzicht aangegeven in de tabel ‘geborsteld aluminium op wit + transp Pptout’)

Ook voor Geborsteld Aluminium kan worden gekozen uit de Expo-Line en Pro-line.

De Expo-Line is voordeliger geprijsd en wordt voorzien van plat ophangsysteem.
Bij de Pro-Line worden de platen aan de achterzijde voorzien van een van een 4-zijdig aluminium frame, waardoor de foto ogenschijnlijk een 1,5/2 cm voor de muur komt ‘te zweven’.

 

Foto achter Acryl

Deze combinatie van beeld en de diverse plaatmaterialen, waarbij de finishing touch wordt gevormd door de acryl top-plaat (gasvrij plexiglas), maakt de opname een opvallende verschijning in elk  kantoor, huis, of iedere showroom.

De 3 mm, of desgewenst 10 mm acryl toplaag geeft de afbeelding een extra dimensie en geeft het beeld uitstraling, glamour en diepte.

Bij dit trendy print to plate product kan er worden gekozen uit de Expo-Line en de Pro-Line.

De Expo-Line is topkwaliteit tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
Hierbij heeft u de keus uit twee verschillende afwerkingen aan de achterzijde.
1. Direct achter de print op het acryl monteren wij het 4-zijdige ophangframe
2. Of u kunt kiezen voor een 3mm witte hardschuim achterplaat en daarna wordt het 4-zijdige frame gemonteerd.

Bij de Pro-Line wordt achter de acryl top-plaat een stevige Di-Bond plaat gemonteerd voor een extra chique uitstraling. Natuurlijk wordt ook een 4-zijdig ophangframe gemonteerd zodat deze aandachttrekker, eenvoudig, schadevrij en zwevend aan de muur kan worden gehangen.

 

Voor vragen en verdere uitleg kunt u bellen of mailen met onze helpdesk.